Εθελοντισμός και Ανακύκλωση από τη Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα

Μάι 29, 2014

Το θέμα της ανακύκλωσης των απορριμμάτων είναι από τα πρώτα στην ατζέντα των κατοίκων της κοινότητας Βαρνάβα όπως διαφάνηκε από την μαζική προσέλευσή τους στην εκδήλωση της Λαογραφικής εταιρείας Βαρνάβα την περασμένη εβδομάδα. Δεκάδες πολίτες αψηφώντας το δυνατό κρύο και το χιονόνερο, μετέφεραν εκατοντάδες κιλά από χαρτί, γυαλί και αλουμίνιο στους χώρους του πολιτιστικού κέντρου του Ιστορικού  Λαογραφικού Μουσείου «Ευάγγελος Σκουβαράς».

Αρκετοί δε, καλούσαν το συνεργείο των δέκα (10) εθελοντών του μουσείου να παραλάβει το ανακυκλώσιμο υλικό από τις οικίες τους, λόγω του βάρους του. Στην εκδήλωση ακούστηκαν αρκετές προτάσεις αλλά και ερωτηματικά  τα οποία κατέγραψε η πρόεδρος της Λ.Ε.Β κα Μηλέα Παππά. Ερωτηματικά και αγωνίες που είχαν μια κοινή συνισταμένη και πρόταση, να καθιερωθεί αυτή η εκδήλωση σε τακτά χρονικά διαστήματα με την συνεργασία όλων των τοπικών φορέων και βεβαίως της Κοινότητας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο διευθυντής του μουσείου κος Πέτρος Κατσίκης  ανέλυσε στους παρευρισκόμενους τις εμπειρίες του τις οποίες βίωσε επισκεπτόμενος χώρες της βόρειας Ευρώπης όπου το ποσοστό ανακύκλωσης είναι σε πολύ υψηλά ποσοστά. Οι πρωτοβουλίες αυτές της Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα προσθέτουν ένα ακόμη θετικό πρόσημο στην ήδη πλούσια προσφορά του τόσο τοπικά αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από την εξόρμηση αυτή θα διατεθούν υπό μορφή γραφικής ύλης στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό σχολείο κοινότητας Βαρνάβα.