Δελτίο τύπου – «Μικροί σχεδιαστές μόδας»

Νοέ 6, 2023

Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζεται από τη Λαογραφική εταιρεία Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα η δράση «Μικροί σχεδιαστές μόδας» εντός και εκτός Αττικής, μια δράση δωρεάν για τους συμμετέχοντες.

Την προηγούμενη εβδομάδα στελέχη της Λαογραφικής εταιρείας επισκέφτηκαν το Αρσάκειο-Τοσίτσειο στο Ψυχικό και την κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση ΑΡΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη, η οποία φιλοξενεί ασυνόδευτα παιδιά από την Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν, το Λίβανο και την Αιθιοπία. Οι συμμετέχοντες της δράσης δημιούργησαν είδη ένδυσης και αξεσουάρ από ανακυκλωμένα υλικά με τη συμβολή έμπειρων επαγγελματιών και καλλιτεχνών.

Το πρόγραμμα στοχεύει στη γνωριμία παιδιών και εφήβων με τον χώρο της παγκόσμιας σύγχρονης μόδας μέσω δραστηριοτήτων, βιωματικών δράσεων και εργαστηρίων συνδεδεμένων με την ανακύκλωση. Σημαντικό μέρος του προγράμματος αποτελεί η δημιουργία από τα παιδιά και τους εφήβους ειδών ένδυσης και αξεσουάρ εμπνευσμένων από διάφορες χώρες είτε αυτές αποτελούν τις χώρες καταγωγής τους είτε όχι.

Με σκοπό την αλληλεπίδραση με το ευρύτερο κοινό, θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα με τα έργα σε ψηφιακή μορφή. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διαπολιτισμικά σχολεία, πειραματικά και πρότυπα σχολεία, σχολεία ειδικής αγωγής καθώς και δομές προστασίας ανηλίκων. Οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.