Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Μάι 29, 2014

Κατάμεστο από γονείς και μαθητές ήταν το αμφιθέατρο του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου στον  δήμο του Μαραθώνα την Κυριακή 8 Απριλίου όπου η Λαογραφική εταιρεία Βαρνάβα και ο Σύλλογος Καρδιτσιωτών Αττικής σε συνεργασία με το Υ.ΠΡΟ.ΠΟ, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο –Cyberbullying».

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Αστυνομικός Διευθυντής κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης με τους αξιωματικούς που τον συνόδευαν καθήλωσαν το κοινό και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του για δυόμιση περίπου ώρες.  Εντύπωση προκάλεσαν οι πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών προς τον κ.  Σφακιανάκη οι οποίες απαντήθηκαν όλες με σαφή και απλό τρόπο δίχως να αφήσουν απορίες. 

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Διευθυντής των Μουσείων Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα κ. Πέτρος Κατσίκης και ο πρόεδρος των Καρδιτσιωτών Αττικής κ. Λάζαρος Καραούλης. Την Αντιπεριφεριάρχη Ανατολικής Αττικής κα. Χρυσάνθη Κισκήρα  εκπροσώπησε ο Περιφερειακός σύμβουλος Δημ. Μπαρούτας  και τον Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ιορδ.Λουίζο εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ και δημοτικός Σύμβουλος κ.  Ανέστης Πιοτόπουλος.

Παρευρέθησαν επίσης ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Π. Ασπραδάκης, η περ. σύμβουλος κα Δ. Αφεντούλη, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Μαραθώνα κ.κ Χρ. Στάμος, Μ. Μυλωνά, Ε. Σωτηρίου, ο Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου κ. Μπαιρακτάρης Γ, οι τοπικοί σύμβουλοι Μαραθώνα κ.κ. Παναγιώτου και Λέπουρης, ο Διευθυντής Γυμνασίου Μαραθώνα κ. Σπυρόπουλος, ο Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Γραμματικού κ. Βασιλόπουλος, η Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Μαραθώνα κα. Μουρούνα, ο Πρόεδρος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Μαραθώνα κ. Στάμου, οι σύλλογοι γυναικών Μαραθώνα και Βαρνάβα, ο σύλλογος Θεσσαλών –Δευκαλίωνας και ο Σύλλογος Απανταχού Καρδιτσιωτών. Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν  η Ευρωπαΐκή επιτροπή, η Περιφέρεια Αττικής –Ανατολικός Τομέας, οι εταιρείες ΟΤΕ, WIND, VODAFONE και το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου το οποίο εδρεύει στην τοπική κοινότητα Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα. Οι συνδιοργανωτές  κατέληξαν για φαγητό στην γνωστή ψαροταβέρνα Αύρα στην παραλία της Νέας  Μάκρης.