Απολογισμός Δράσεων Έτους 2014

Δεκ 31, 2014

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ 2014

1.Συνέχιση της Δράσης «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στους Δήμους Διόνυσου, Μαραθώνας και Ωρωπού» (με κωδικό 377267) που ανήκει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξης Ανθρωπινού Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007-2013 (ΕΚΤ).

2. Δωρεάν εκμάθησης ξένης γλώσσας ανά επαναλαμβανόμενα τετράμηνα.

3.Στήριξη και ανταπόκριση στο κάλεσμα  φορέων, για τη δημιουργία λαογραφικών μουσείων σε διάφορα μέρη της χώρας.

4. Έκθεση Αυγού με τίτλο «Το ταξίδι του Αυγού».     

5. Σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων  πραγματοποιήθηκε συνάντησή μας με εκπροσώπους του δήμου Κωνσταντινούπολης στους χώρους των μουσείων Βαρνάβα.

6.  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Σε συνεργασία με τον Βοτανικό Κήπο και φυτώρια της Αττικής, μοιράστηκαν εκατοντάδες φυτά και δέντρα σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

7. Στήριξη και αρωγοί στον  2Ο Αγώνα Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα σε συνεργασία με το σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Τελμησσός, το δήμο Μαραθώνα και την ΕΥΔΑΠ.

 8. Παρουσία στην ημερίδα «Περιφερειακά Μουσεία και Ευρωπαϊκή Ταυτότητα-Παρελθόν και Μέλλον», στη Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 9. Συμμετοχή σε έρευνα για τα μουσεία με τίτλο, «Η Φιλοσοφία του Μάρκετινγκ στα Ελληνικά Μουσεία» του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.                                                                                                                                  

10.  Στήριξη εργασιών πτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών.

11. Εβδομαδιαία Περιβαλλοντική & Πολιτιστική Εξόρμηση για «καθαρές ακτές», σε όλες τις παραλίες του δήμου Μαραθώνα σε συνεργασία με επιχειρήσεις του δήμου.

12. Συνέδριο στη Λετονία μέσω του  ευρωπαϊκού προγράμματος Gryndtvig που εποπτεύεται στην Ελλάδα από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και με κεντρικό θέμα την Προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

13. Συνέδριο στη Σικελία μέσω του  ευρωπαϊκού προγράμματος Gryndtvig που εποπτεύεται στην Ελλάδα από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και με κεντρικό θέμα την Προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

14. Διοργάνωση εκδήλωσης  (Τράπεζα Χρόνου) στο πολιτιστικό κέντρο Άνοιξης του δήμου Διονύσου, με σκοπό τη δημιουργία «Ανοικτού Χώρου Συνάντησης» (εκπαιδευτικά εργαστήρια, χώρος για δημόσιο διάλογο, διαλέξεις, σεμινάρια, ανταλλακτικό παζάρι κ.λ.π).

15. Στο Βόλο σε εκδήλωση αφιερωμένη στον καθηγητή Ευάγγελο Σκουβαρά που καταγόταν από την κοινότητα Βαρνάβα, παραβρέθηκε και συμμετείχε η Λαογραφική εταιρεία Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Αποφοίτων έτους 1964, του 1ου Γυμνασίου Αρρένων Βόλου.

16. Δωρεάν ξενάγηση εκατοντάδων μαθητών της Αττικής στους χώρους του Διαδραστικού Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου και του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου.

17. Δωρεάν σίτιση σε άπορους μαθητές κατά τις επισκέψεις τους στα δύο Μουσεία.

18. Ανακύκλωση χαρτιού και αλουμινίου και δωρεάν διάθεση φωτοτυπικού χαρτιού σε σχολικές μονάδες του Δήμου Μαραθώνα.

19. Δωρεάν δανεισμός, παραδοσιακών φορεσιών και δεκάδων εκθεμάτων, σε σχολεία και φορείς της χώρας μας, για τις εκδηλώσεις τους.

20. Παζάρι βιβλίου για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου των δήμων Διονύσου, Μαραθώνα και Ωρωπού.

21. ΗΜΕΡΙΔΑ Ενημέρωσης και Πληροφόρησης όπου παρουσιάστηκαν  οι δράσεις και οι ευκαιρίες που προσφέρονται σε ανέργους, νέους επιστήμονες και ασφαλισμένους στον ΟΓΑ των Δήμων Μαραθώνα, Διονύσου και Ωρωπού με θέμα την “Σύμπραξη Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας στις Βιοκαλλιέργειες”

22. Επίσκεψη στην Καστοριάμε είδη δώρων (κεραμικά, αντίγραφα άρτων, γούρια, χριστουγεννιάτικα, παιχνίδια κ.ά), για τη στήριξη του εθελοντικού οργανισμού Ν. Καστοριάς για τα δικαιώματα του παιδιού «Κέλετρον αγάπη για το Παιδί».

23. Συμμετοχή στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» (Δράση 7: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» «Πολιτιστική Παρέμβαση για την Ανάπτυξη του Τουρισμού στην περιοχή του Μαραθώνα» με διακριτικό τίτλο «ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ»

24. Συμμετοχή στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» (Δράση 7: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» «ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ»

25.Συμμετοχήως εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα EXTRA – EXPO της ενότητας «Tourism & CulturalInstruments», το οποίο έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει διάρκεια 18 μήνες.