Απολογισμός Δράσεων Έτους 2013

Δεκ 31, 2013

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ 2013
1. Έναρξη της Δράσης «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στους Δήμους Διόνυσου, Μαραθώνας και Ωρωπού» (με κωδικό 377267) που ανήκει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξης Ανθρωπινού Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007-2013 (ΕΚΤ).
2. Συμμέτοχη στην εκδήλωση, αφιέρωμα-μνήμης στον κορυφαίο ευεργέτη-ιατρό Γιώργο Παπανικολάου (pap test) που διοργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών (ΙΑΑ) στην Αθηνά (Πειραματικό Σχολείο Αθηνών).
3. Δωρεάν διάθεση αθλητικού υλικού (μπάλες μπάσκετ) στον αθλητικό οργανισμό του Δήμου Μαραθώνας.
4. Διοργάνωση φιλικού αγώνα μπάσκετ για φιλανθρωπικό σκοπό, όπου αντί εισιτήριου οι θεατές προσέφεραν τρόφιμα και είδη υγιεινής για το κοινωνικό παντοπωλείο.
5. Συμμέτοχη στην αναβίωση του αρχαίου γυναίκειου αγροτικού θεσμού, των «Θεσμοφορίων» που διοργάνωσαν το ΥΠΑΑΤ, το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και το Μουσείο της Ακρόπολης με την συμβολή του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.
6. Δωρεάν εκμάθησης ξένης γλώσσας ανά επαναλαμβανόμενα τετράμηνα.
7. Δωρεάν διάθεση εξακόσιων (600) δέντρων και φυτών σε πολίτες της Αττικής τιμώντας την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.
8. Διοργάνωση και εγκαίνια της 1ης έκθεσης Λατρευτικού και Θρησκευτικού Άρτου «Πρόσφορο-Άρτος-Τάματαα» υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γενική Δ/όση Σύγχρονου Πολιτισμού και με τη στήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΑΠ (την έκθεση χαιρέτισε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κκ Ιερώνυμος).
9. Συμμέτοχη στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Grundtvig που εποπτεύεται στην Ελλάδα από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και με κεντρικό θέμα την Προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομίας.
10. Συνδιοργάνωση έκθεσης με την Εστία Νέας Σμύρνης με τον τίτλο «Γυναικών Πονήματα».
11. Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Ο μπαμπάς του μικρού Τζο ταξιδεύει στην Αφρική» με δωρεάν διάθεση των χώρων των μουσείων.
12. Διάθεση τροφίμων και ειδών υγιεινής, φαγητού, ρουχισμού, παιχνιδιών και επίπλων σε πολίτες του Δήμου Μαραθώνα που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας».
13. Συμμέτοχη και παρουσίαση στον Δήμο Μαραθώνα των «Εφαρμογών της Κοινωνικής Οικονομίας και της Κοινωφελούς Εργασίας στην Αυτοδιοίκηση», στην ημερίδα της Πανελληνίας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ».
14. Συμμετοχή σε έκθεση του Δήμου Αθηναίων που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη».
15. Επίσκεψη για δεύτερη φορά στο Πρότυπο Κέντρο Πρόληψης «Σπίτι του Στόχου», για δωρεάν μαστογραφία είκοσι (20) γυναικών της Κοινότητας Βαρνάβα, με τη συνεργασία του Δήμου Μαραθώνα.


Παράλληλα καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2013 συνεχιστήκαν

Α) η Ανακύκλωση χαρτιού και αλουμινίου
Β) ο εξωραϊσμός και καθαρισμός από τους εθελοντές μας σε δρόμους, ξωκλήσια και σχολειά του Δήμου Μαραθώνα
Γ) η δωρεάν διάθεση φωτοτυπικού χαρτιού σε σχολικές μονάδες του Δήμου Μαραθώνα
Δ) η δωρεάν ξενάγηση στα μουσεία Βαρνάβα (Διαδραστικο Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο κ΄ Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου) ιδρυμάτων, απόρων μαθητών και ΑΜΕΑ της Αττικής