Απολογισμός Δράσεων Έτους 2011

Δεκ 31, 2011

Ενημέρωση – Ευαισθητοποίηση

Α) Με εκατοντάδες επιστολές σε μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε κέντρα νεότητας, σε φορείς, σε τοπικές εφημερίδες καθώς και με mailενημερώθηκαν οι δημότες τριών δήμων (Μαραθώνα, Διονύσου κ΄ Ωρωπού) για την ανακήρυξη του 2011 ως Ευρωπαϊκού  Έτους Εθελοντισμού.

Β) Ενημέρωση των σχολείων δήμου Μαραθώνα για τις πέντε πρώτες δράσεις που προγραμμάτισε η Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα. (Λ.Ε.Β.Δ.Μ)

Γ) Σε πέντε δήμους της βορειοανατολικής Αττικής μοιράστηκαν χιλιάδες επιστολές για δωρεάν διάθεση φαρμάκων και ιατρικού υλικού προς τους Γιατρούς Του Κόσμου με σημείο αναφοράς και συλλογής την έδρα της Λ.Ε.Β.Δ.Μ.

Εθελοντισμός

Α) Προσφορά ειδών ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης στο ίδρυμα Παμμακάριστος στη Ν. Μάκρη δήμου Μαραθώνα 13/4.

Β) Προσφορά τριακοσίων παιχνιδιών σε σχολείο του δήμου Αχαρνών και μεγάλο μέρος ρουχισμού από τη τράπεζα της οργάνωσης26/11.

Γ ) Συμμετοχή της οργάνωσης σε φιλανθρωπική εκδήλωση με θέμα την «στήριξη οικογενειών» μετά από πρόταση-πρόσκληση της πανελλήνιας οργάνωσης γυναικών «Παναθηναϊκή» στη Ν. Μάκρη  16/12.

Δ) Δωρεάν διάθεση ρουχισμού, παιχνιδιών, Η/Υ και γραφικής ύλης σε ειδικά σχολεία της Ανατολικής Αττικής, σε ειδικό σχολείο της Αθήνας, σε φιλανθρωπικό σωματείο  και σε εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Ε) Δωρεάν διάθεση τροφίμων σε μοναστήρια της Βόρειας Αττικής καθώς και σε συμπολίτες μας που τα είχαν ανάγκη.

Περιβάλλον

Α) Καθαρισμός παραλίας Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα 19/3.

Β) Για 8η συνεχή χρονιά μοιράστηκαν εκατοντάδες φυτά και δέντρα σε πολίτες της Αττικής 5/6.

Παιδεία – Εκπαίδευση

Α) Το τμήμα εθελοντών της οργάνωσης ξενάγησε δωρεάν εκατοντάδες μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων τόσο στο Διαδραστικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα όσο και στο Ευρωπαϊκό Μουσείο  Άρτου.

Β) Σε αρκετά ιδρύματα και ειδικά σχολεία παραδόθηκαν  δωρεάν και εκπαιδευτικά προγράμματα όπως η «καλλιέργεια της γης», το «λιομάζεμα» και η «ανακύκλωση».

Γ ) Αρωγός στην επιμόρφωση της ομάδας της Νιγηρίας των SPESIAL OLYMPICS     με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «κύκλος του ψωμιού και κεντημένος άρτος»  3/7.

Δ) Δωρεάν διάθεση χώρου, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού της οργάνωσης για το άνοιγμα της καινούργιας χρονιάς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Ν. Φιλαδέλφειας και δωρεάν ξενάγηση των συνέδρων στα μουσεία Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα.

Ανθρωπιστική Βοήθεια – Μεταναστευτικό

Α) «Βοήθεια προς τη μάνα και το παιδί που βρίσκονται σε ανάγκη». Ανθρωπιστική βοήθεια της οργάνωσης με ρούχα και παιχνίδια σε αντιπροσωπεία της Κοινότητας Αφγανών Προσφύγων και Μεταναστών νομίμως παροικούντων στην Ελλάδα  25/7.

Β) Δωρεάν διάθεση γραφείων, καθισμάτων και γραφικής ύλης σε μετανάστες της βόρειας Αττικής σε τακτά διαστήματα όλο το χρόνο.

Υγεία – Ποιότητα Ζωής

Α) Τέσσερις (4) αποστολές στην έδρα των Γιατρών Του Κόσμου με φάρμακα και ιατρικό υλικό, μία ανά τρίμηνο.

Β) Πραγματοποίηση εκδήλωσης με θέμα την «Διατροφή» σε συνεργασία με την Αντικαρκινική εταιρεία (παράρτημα Καπανδριτίου, Βαρνάβα, Πολυδενδρίου,  Αφιδνών) στον Βαρνάβα Αττική.

Γ) Συμμετοχή σε εκδήλωση της Αντικαρκινικής εταιρείας (παράρτημα  Αχαρνών) στον δήμο Αχαρνών.

Δ) Συνέδριο – Εκδήλωση δύο ημερών με θέμα «Διατροφή και Υγεία» σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και την Περιφέρεια Αττικής  22-23/10.

Πολιτιστικά – Λαογραφία

Α) Διήμερη εκδήλωση με θεατρική παράσταση και δύο εκθέσεις ζωγραφικής   25-26/6.

Β) Μετά από πρόσκληση του Διεθνές αερολιμένα Αθηνών πραγματοποιήθηκε δράση με θέμα την τέχνη του «κεντημένου και παραδοσιακού άρτου» 24/12 & 31/12/.

Προγράμματα

Α) Έγκριση προγράμματος  ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ  «Κοινωφελούς εργασίας» για πρόσληψη 21 ανέργων  με τον δήμο Μαραθώνα.

Β) ) Έγκριση προγράμματος  ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ  «Κοινωφελούς εργασίας» για πρόσληψη 13 ανέργων  με τον δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Απόκτηση διαχειριστικής επάρκειας τύπου Γ΄.

Για το Δ.Σ