«Πρόσφορο-Άρτος-Τάματα» στο Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου

Με μεγάλη επιτυχία και με την συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης Λατρευτικού και Θρησκευτικού Άρτου «Πρόσφορο-Άρτος-Τάματα» που διοργανώθηκε από το Ευρωπαικό Μουσείο Άρτου  στον Βαρνάβα Αττικής Δήμου Μαραθωνα υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γενική Δ/νση Σύγχρονου Πολιτισμού.

prosforo artos tamata sto eyrwpaiko moyseio artoy 1

Διαβάστε περισσότερα...

1ο Αγροτικό Φεστιβάλ Βορειοανατολικής Αττικής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Αγροτικό Φεστιβάλ Βορειοανατολικής Αττικής από την Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα, το Διαδραστικό Λαογραφικό Μουσείο και το Ευρωπαϊκό Μουσείο  Άρτου παρουσία της Γενικής Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κας. Γεωργίας Μπαζώτη και κλιμακίου του Ανατολικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής με επικεφαλής την κα Καπετανοπούλου Χρυσάνθη  Διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. Εκατοντάδες πολίτες της Αττικής επισκέφθηκαν τους  χώρους των δύο μουσείων στον Βαρνάβα Αττικής το Σάββατο και την Κυριακή 21 & 22 Απριλίου αντίστοιχα, όπου νέοι αγρότες επιχειρηματίες της  Βορειοανατολικής Αττικής  πρόβαλαν τα τυποποιημένα  προϊόντα τους τα οποία μοίραζαν δωρεάν και τις δύο μέρες στους παρευρισκόμενους.

1o agrotiko festibal boreioanatolikhs attikhs 1

Διαβάστε περισσότερα...

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Κατάμεστο από γονείς και μαθητές ήταν το αμφιθέατρο του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου στον  δήμο του Μαραθώνα την Κυριακή 8 Απριλίου όπου η Λαογραφική εταιρεία Βαρνάβα και ο Σύλλογος Καρδιτσιωτών Αττικής σε συνεργασία με το Υ.ΠΡΟ.ΠΟ,  το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο –Cyberbullying».

asfaleia sto diadiktyo 1

Διαβάστε περισσότερα...