Η Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα σε περιοδεία στους νομούς Ξάνθης και Έβρου για τη δράση «Γνωρίζω τον κόσμο μέσα από τα παιχνίδια του»

  Δημοσίευση: Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021
 

paixnidia01

Οι βιωματικές δράσεις «τα παιδιά σε ρόλο ερευνητή/ δημοσιογράφου», «δημιουργία καλλιτεχνικών εργαστηρίων», «φαντάζομαι και φτιάχνω» και «παίζουμε όλοι μαζί με όσα φτιάξαμε», πραγματοποιήθηκαν στους νομούς Έβρου και Ξάνθης από την Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα υπό την αιγίδα και με την οικονομική στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, στελέχη της Λαογραφικής Εταιρείας και του Διαδραστικού Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα Αττικής επισκέφθηκαν το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο του δήμου Αλεξανδρούπολης όπου με την ενεργή συμμετοχή παιδιών και εφήβων πραγματοποιήσαν δράσεις και εργαστήρια με στόχο την ανάπτυξη καλλιτεχνικών δεξιοτήτων και την καλλιέργεια ικανοτήτων και αξιών μέσα από τον σύγχρονο πολιτισμό. Οι πάραπάνω δράσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Ξάνθη με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων νομού Ξάνθης στα χωριά Μύκη, Κοτύλη και Γλαύκη, όπου συμμετείχαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί. Στις περιοδείες αυτές, παιδιά και έφηβοι σαν μικροί ερευνητές κατέγραψαν παιχνίδια του τόπου τους, τα οποία και κατασκεύασαν με τη βοήθεια της Λαογραφικής Εταιρείας.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί ανάλογες βιωματικές δράσεις σε συνεργασία με σχολεία της Αττικής και με παιδιά μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα. Οι δράσεις συνεχίζοται και η συμμετοχή σε αυτές είναι δωρεάν.