Στηρίζουμε τα βιωματικά διαδικτυακά σεμινάρια για το φάσμα του αυτισμού του δήμου Ωρωπού

Δημοσίευση: Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021
 

invitation

 

 afisa

 

Ο Απρίλιος είναι ο μήνας ενημέρωσης και αφύπνισης για το Φάσμα του Αυτισμού. και σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Ωρωπού σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ω. θα είναι μαζί σας, τις Κυριακές τα απογεύματα, με ενημερωτικά επιστημονικά και βιωματικά διαδικτυακά σεμινάρια (webinars) για το Φάσμα του Αυτισμού.

Είναι μία προσπάθεια προσέγγισης του συνδρόμου για το οποίο γνωρίζουμε όλοι πολύ λίγα, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζουμε πολλούς ανθρώπους με Αυτισμό. Το “αόρατο σύνδρομο” έρχεται να μας φανερωθεί τα Κυριακάτικα απογεύματα του Απρίλη.

Σας περιμένουμε - Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ με αποστολή στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (τηλέφωνο: 2295 032190).

Έναρξη την 4η Απριλίου 2021, λήξη 25 Απριλίου 2021.

Ομιλητές κατά εβδομαδιαία σειρά:

Μαρία Κασαμπαλάκου (Κυριακή 4 Απριλίου 2021): Μητέρα παιδιού στο φάσμα, Θεραπεύτρια με εξειδίκευση στον Αυτισμό, Συγγραφέας, Εικονογράφος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό & Ειδικές Ανάγκες «Η Αγία Σκέπη».

Dr Σήφης Εμμανουήλ Κουράκης (Κυριακή 11 Απριλίου 2021): Νευροψυχολόγος Παίδων-Παιδοψυχολόγος, Παιδαγωγός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης. Συγγραφέας.

Ηλέκτρα Ασιλιάν (Κυριακή 18 Απριλίου 2021): Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στην σχέση ατόμου & ίππου, Εκπαιδεύτρια ίππων & Μάρω Λέφα, Δασκάλα Φυσικής Αγωγής, Γυμνάστρια Ειδικής Αγωγής , Υπεύθυνη Τμήματος Μουσικοκινητικής ΑμεΑ Ωρωπού.

Τάκης Πετρόπουλος (Κυριακή 25 Απριλίου 2021): Εκπαιδευτής Σκύλων Βοηθών για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού.

Πιστοποίηση παρακολούθησης:

Θα δοθεί προτεραιότητα σε φοιτητές και η δυνατότητα πιστοποίησης παρακολούθησης κύκλου webinars σε όσους συμμετέχουν και στα τέσσερα.

Η εκδήλωση τελείται υπό την Αιγίδα του Δήμου Ωρωπού.

Η διοργάνωση, υποστηρίζεται ευγενικά από τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό & Ειδικές Ανάγκες «Η Αγία Σκέπη».

Χορηγοί επικοινωνίας apopsi-tora.gr, o Φάρος της Βόρειας Αττικής, Ασωπός εφημερίδα, Komotini Press, palo.gr, Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου, nevronas.gr, polydendri report, activenews.gr, oropos report, web redio ainian, Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα, Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό και Ειδικές Ανάγκες.

https://www.facebook.com/oropos.gov.gr

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού