Απολογισμός Δράσεων ΛΕΒΔΜ Του Προγράμματος «ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ» Σε Συνεργασία Με Τους Δήμους Διονύσου - Μαραθώνα - Ωρωπού

Συμπληρώνονται δυόμιση χρόνια του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στους δήμους Διονύσου, Μαραθώνα και Ωρωπού με φορέα υλοποίησης την Λαογραφική εταιρεία Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα.

IMG 9003

 

Όλο αυτό το διάστημα τα στελέχη των έξι δομών (φαρμακοποιοί, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, γεωπόνοι, διοικητικοί υπάλληλοι, επιστάτες, καθαριστές) και στους τρεις δήμους, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και παρουσίασαν σε ισάριθμες ημερίδες τα αποτελέσματά αυτού του πετυχημένου εγχειρήματος. Συγκεκριμένα στο δήμο Διονύσου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των δομών του Γραφείου Διαμεσολάβησης (όπου από την έναρξη της λειτουργίας του έως και σήμερα έχει εξυπηρετήσει 524 ωφελούμενους, 1408 συμπεριλαμβανομένων των προστατευμένων μελών των οικογενειών) και της Τράπεζας Χρόνου (όπου συμμετέχουν 227 μέλη, έχουν πραγματοποιηθεί 105 συναλλαγές μεταξύ των μελών ενώ το σύνολο των ΤΕΜ που κυκλοφορούν στη δομή ανέρχεται στις 9651 μονάδες). Στο δήμο Μαραθώνα παρουσιάστηκαν τα  αποτελέσματα των δομών του Κοινωνικού Παντοπωλείου (όπου εξυπηρετούνται συνολικά 620 άτομα - 421 ενήλικα και 199 ανήλικα - ωφελούμενα άτομα) και του Κοινωνικού Συσσιτίου (όπου μέχρι στιγμής εξυπηρετεί 39 οικογένειες με σύνολο ωφελουμένων 87, - 58 ενήλικες κ΄29 ανήλικα τέκνα -).

IMG 9337

Στο δήμο Ωρωπού παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των δομών του Κοινωνικού Φαρμακείου ( όπου εξυπηρετεί μηνιαίως 126 οικογένειες - περί τα 230 άτομα – και έχει διαθέσει μέχρι σήμερα πάνω από 3.600 φαρμακευτικά σκευάσματα για κάθε τύπου ασθένεια) και του Δημοτικού Λαχανόκηπου (όπου υποστηρίζει 98 οικογένειες με 324 ωφελούμενους). Το πρόγραμμα εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007-2013 και συγχρηματοδοτείτε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Τις παρουσιάσεις των ημερίδων παρακολούθησαν πολίτες των τριών δήμων, ενώ παρέστησαν και μίλησαν (εκτός του φορέα υλοποίησης και των στελεχών των έξι δομών),  δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι, η  διευθύντρια και στελέχη του κέντρου υγείας Καπανδριτίου καθώς και δημοσιογράφοι.

 

P6050039