Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για τον Νεανικό Εξτρεμισμό η Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα

Δημοσίευση: Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019
 

zakop1

Στο Ζακοπάνε της Πολωνίας ταξίδευσε ελληνική αντιπροσωπεία της Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα αποτελούμενη από 4 νέους των δημοτικών κοινοτήτων Βαρνάβα, Καπανδριτίου και Πολυδενδρίου 19-29 ετών, μεταξύ 6-16 Απριλίου 2019. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα Erasmus+ Training Course με τίτλο «Youth Preventing Youth Extremism» αφορούσε την ενημέρωση των νέων και την ανταλλαγή απόψεών τους για τον νεανικό εξτρεμισμό.

Στις ημέρες αυτές πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με νεανικές αντιπροσωπείες οχτώ διαφορετικών χώρων (Πολωνία, Ελλάδα, Αρμενία, Γεωργία, Ουκρανία, Τουρκία, Ιταλία, Αλβανία).

Στην διάρκεια των πολύωρων συζητήσεων κυριάρχησαν τα επιχειρήματα, οι κριτικές σκέψεις αλλά και τα παιχνίδια γνωριμιών. Επίσης αναλύθηκαν α) η συμβολή της τέχνης, του δράματος και του θεάτρου σαν μέσω βοήθειας εξάλειψης του φαινομένου αυτού καθώς και β) ο ρόλος του διαδικτύου σε σχέση τη μετάδοση λανθασμένων εξτρεμιστικών γεγονότων για διάφορους λόγους όπως εθνικιστικούς, ρατσιστικούς και παραπληροφόρησης. Σε όλη αυτή τη διάρκεια του προγράμματος δεν έλειψαν οι γνωριμίες με τις τοπικές κουλτούρες, τις ανταλλαγές γαστρονομίας, χορών και ιδεών των παρευρισκόμενων χωρών.