Η Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα στη Λετονία για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα CHEER

Δημοσίευση: Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018
 

cheer1

Τη Ρίγα της Λετονίας επισκέφθηκε η πρόεδρος της Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα κα. Μηλέα Παππά και εθελοντές των Μουσείων Βαρνάβα στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα CHEER στις 18-21/11/2018.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη μέσω της υποστήριξης και της καθοδήγησης των ανέργων να ξεκινήσουν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση. Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένα πανευρωπαϊκό πρόγραμμα κατάρτισης που θα παρακινήσει και θα ενδυναμώσει τους μακροχρόνια ανέργους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ένταξη της αγοράς εργασίας προκειμένου να αξιοποιήσουν την τοπική πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής τους ως βάση για τη δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, εκτός από τη Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα, Οργανώσεις από τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Λετονία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Η συνάντηση συνέπεσε με την επέτειο 100 χρόνων από την Ανεξαρτησία της Λετονίας και τα μέλη των Μουσείων συμμετείχαν στους λαμπρούς εορτασμούς που έλαβαν χώρα στη Ρίγα.

cheer2