Η Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα στο Δήμο Τρικκαίων

Δημοσίευση: Κυριακή, 6 Mαίου 2018
 

trikala1

Στα πλαίσια του project Creative Start-Ups in Rural Areas “Rural Buzz” του προγράμματος Erasmus+, 28 συμμετέχοντες προερχόμενοι από την Λετονία, την Πολωνία και την Ελλάδα, επισκέφθηκαν το Δήμο Τρικκαίων.

Σκοπός της διακρατικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα από 27.04.2018 έως 02.05.2017, ήταν η κατάρτιση 15 νέων ηλικίας 16-30 ετών που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους καινοτόμα επιχείρηση, βασιζόμενοι στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά.

Οι εκπαιδευτές από τις 3 χώρες παρείχαν γνώσεις και συμβουλές στους νέους, προκειμένου να μετατρέψουν στοιχεία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς σε επιτυχημένα και εμπορεύσιμα προϊόντα.

trikala2

 

Οι τρεις αντιπροσωπείες έγιναν δεκτές από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου καθώς και από τους αντιδημάρχους, ενώ ενημερώθηκαν για τα νέα project του Δήμου Τρικκαίων καθώς πρόκειται για μια περιοχή της χώρας με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και έντονη αγροτική δραστηριότητα.

trikala3

Η εκπαιδευτική ομάδα στο σύνολό της επισκέφθηκε στα Τρίκαλα το «Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα», την καινοτόμα επιχείρηση «ΤΥΡΑΣ», τις περιοχές Πύλης και Καλαμπάκας καθώς και το μουσείο Μανιταριών, για να αποκτήσουν μια συνολική εικόνα.

trikala4

trikala5

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων έγινε ειδική αναφορά στο Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου που εδρεύει στον Βαρνάβα Αττικής. Μετά το πέρας του προγράμματος μέρος των ξένων αντιπροσωπειών επισκέφθηκαν για ολιγοήμερες διακοπές τον Βαρνάβα καθώς και την παραλία του.

trikala6