Η Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα στη Valmiera της Λετονίας

Δημοσίευση: Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018
 

erasmusplus

Η Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα παρευρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στην τρίτη διακρατική συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ στον τομέα της νεολαίας, Creative Start-Ups in Rural Areas “Rural Buzz”, στη όμορφη πόλη της Λετονίας, την Valmiera.

valmiera1

 Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες του προγράμματος που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα, ενώ ακολούθησαν συζητήσεις σχετικά με τους μαθησιακούς στόχους, τη μεθοδολογία, το πρόγραμμα και το περιεχόμενο των εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη στην Ελλάδα.

valmiera2

Στα πλαίσια του προγράμματος τα στελέχη και οι εθελοντές της Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα συμμετείχαν σε εργαστήρια για την κατασκευή παραδοσιακού Λετονικού ημερολογίου εποχών ενώ επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων και το Μουσείο τοπικής ιστορίας και τέχνης της Valmiera, όπου συμμετείχαν σε σεμινάριο για βότανα και ιατρικά φυτά, παράλληλα με γευσιγνωσία ποικιλίας τσαγιών. Ακόμη επισκέφτηκαν το Ζυθοποιείο Valmiermuiza, το οποίο βασίζεται στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της αγροτικής αυτής περιοχής και παράγει μερικές από τις καλύτερες μπύρες στην Λετονία.

Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στην Ελλάδα.  

valmiera3