Η Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα στη Λετονία και την Εσθονία

Δημοσίευση: Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017
 

erasmusplus

Στελέχη και εθελοντές της Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα παρευρέθηκαν στη πρώτη διακρατική συνάντηση του προγράμματος Erasmus + στον τομέα της νεολαίας, Creative Start-Ups in Rural Areas “Rural Buzz”, στη όμορφη πρωτεύουσα της Λετονίας, την Ρίγα.

letonia-esthonia1

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε το έργο, το περιεχόμενο, και οι δραστηριότητές του προγράμματος, ενώ ακολούθησαν συζητήσεις σχετικά με τους μαθησιακούς στόχους, τη μεθοδολογία και το περιεχόμενο των εργαστηρίων καθώς επίσης και παρουσίαση των βέλτιστων πρακτικών στις επιτυχημένες δημιουργικές αγροτικές επιχειρήσεις, που βασίζονται στην άυλη κληρονομιά των αγροτικών περιοχών, κάθε χώρας.

letonia-esthonia2

Τα στελέχη και οι εθελοντές από την Ελλάδα, συμμετείχαν επίσης στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Συνεργασίας 2017 Εσθονίας-Λετονίας, στο Ape - Vastse-Roosa (πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά και συνδυάζει κοινές εργασιακές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες καθώς και εορτασμούς).

letonia-esthonia3

Οι εθελοντές της Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα συμμετείχαν μαζί με τους εθελοντές της Λετονίας και Εσθονίας σε καθαρισμό και εξωραϊσμό του πάρκου Ape Manor στο Ape της Λετονίας, καθώς επίσης συμμετείχαν σε εργαστήρια για παιδιά όπως και στα πράσινα εργαστήρια στο Vastse-Roosa της Εσθονίας.

Στα πλαίσια του προγράμματος οι φορείς που συμμετέχουν, επισκέφτηκαν το ανοιχτό Εθνολογικό Μουσείο της Ρίγας, ένα μουσείο με αυθετικές αναπαραστάσεις της ζωής των κατοίκων της Λετονίας.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στην Κρακοβία της Πολωνίας.