Δελτίο Τύπου - Αναπτυξιακή Σύμπραξη "Ζέα Αττικής"

zea attikhs

Δελτίο Τύπου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ζέα Αττικής» Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Πράξη «Σύμπραξη Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας στις Βιοκαλλιέργειες».

deltio typou 1

Η εκδήλωση έλαβε τόπο στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του «Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου» και του «Διαδραστικού Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα» της «Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα» και παραβρέθηκαν πολίτες από την ευρύτερη περιοχή που ενδιαφέρονται για τον κλάδο της βιολογικής γεωργίας και την ενασχόληση τους σε αυτόν.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση του κοινού και των τοπικών φορέων σχετικά με τη Πράξη και τον κλάδο των βιοκαλλιεργειών και η προσέλκυση ανέργων, ασφαλισμένων στον ΟΓΑ και νέων επιστημόνων να υποβάλλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης.

Εκτός από τους εταίρους της Σύμπραξης, χαιρετισμό απεύθυνε και εκπρόσωπος του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Λαϊκών Αγορών Αττικής, ο οποίος στάθηκε στις ιδιαιτερότητες της βιολογικής γεωργίας. Στελέχη του συντονιστή εταίρου OPUSA.E. παρουσίασαν τις δράσεις που αποτελούν την Πράξη, με έμφαση στην κατάρτιση και την προώθηση στην αγορά εργασίας των ωφελούμενων, και οικονομικά στοιχεία για την υφιστάμενη κατάσταση σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο και τις προοπτικές του κλάδου των βιοκαλλιεργειών. Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους σχετικά με τη Σύμπραξη και τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου των βιοκαλλιεργειών στους Δήμους Μαραθώνα, Διονύσου και Ωρωπού .

delti typou 2 deltio typou 3

Περισσότερες πληροφορίες για την Πράξη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Σύμπραξης www.zea-attikis.gr. Επίσης, μπορείτε να απευθύνεστε στον συντονιστή εταίρο OPUS A.E., Λεωφ. Βουλιαγμένης 550, 17456, Άλιμος Αττικής, τηλ: 2106429541, fax: 2118006360.

Το έργο υλοποιείται στα πλαίσια της Δράσης 7 «ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 08 «Διευκόλυνση της Απασχόλησης στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου» στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» της Περιφέρειας Αττικής.

espa